9. tradicionalni pohod v počastitev hraniteljem orožja Trbovelj

Na podlagi letnega načrta ZSČ Trbovlje in OZVVS Zasavje za leto 2017, smo v soboto 21. 10. 2017 organizirali 9. tradicionalni pohod in zaključno slovesnost, v počastitev Zasavskim hraniteljem orožja in streliva v letih 1990 in 1991.

Formirali smo pet skupin pohodnikov, ki so obiskale kmetije na področju Trbovelj, Hrastnika in Zagorja ob Savi. Poti niso bile zahtevne. Potekale so tako, da so jih premagali vsi, ki so se podali na pot. Nekatere smo prepeljali na začetek pohoda,  spet druge, smo šli s prevozom počakat na cilj. Najkrajša pot je bila dolga 3 km, najdaljša pa 12 km.
Ob 14 uri smo se vsi zbrali na strelišču Agnez-Ojstro na kratki spominski slovesnosti, kjer so nas pozdravili vsi trije predstavniki veteranskih organizacij, ki so družno sodelovale v času osamosvajanja. Danes so to, častniki nekdanje TO, Veterani vojne za Slovenijo, Policijsko veteransko združenje SEVER in mnogi drugi domoljubi, ki so se takrat izpostavljali, tvegali svoja in življenja svojih najbližjih.
Na koncu smo vsem udeležencem zagotovili brezplačen, topel obrok in pijačo in nadaljevali s prijetnim druženjem ob živi glasbi.
Updated: 13. 11. 2017 — 18:16
© 2020 Frontier Theme