PROSLAVILI 60.JUBILEJ ZRVS-ZSČ TRBOVLJE 26. 5. 2018

Dne, 26. 5. 2018 je potekala svečana prireditev na Agnezu, našem streliškem poligonu. Pričeli smo z usposabljanjem 16. praporščakov domoljubnih in veteranskih organizacij ZASAVJA, obnovili in dopolnili so svoja znanja pod strokovnim vodstvom višjega praporščaka pripadnika SV Jurjeviča ,ki je avtor priročnika za praporščake. Za finale pa so izvedli častni sprejem gostov in udeležencev svečanosti.
V slavnostnem delu so nas pozdravili, predsednik OZSČ Trbovlje major Bojan Šoper, častni predsednik ZSČ Slovenije polkovnik Miha Butara, major Gvido Knez eden najstarejših naših članov in župan Hrastnika gospod Miran Jerič.
Sledila je podelitev visokih častniških priznanj, dolgoletnem in zaslužnem članu ZSČ Trbovlje Juliju Plantanu, občini Hrastnik, Gradbenem podjetju AGM Nemec, ki se trudijo po svojih močeh, da s skupnimi močmi urejamo naše strelske poligone. Visoka priznanja je podelil Predsednik Zveze Slovenskih častnikov generalmajor, dr. Alojz Steiner. Sledila je še svečana podelitev članskih izkaznic našim novim članom, ki je pripadala majorju Bojanu Šoperju. Ta je, ob koncu navzoče povabil k ogledu razstave orožja in fotografske razstave,ki je zajemala obdobje do 1990. Slikovna razstava od 1990 do danes pa se je preko projektorja predvajala v času svečanosti in družabnega srečanja.
Potrudili smo se prikazati izjemne primerke orožja skozi stoletje, najstarejši iz 1850, do najnovejših iz lanskega leta. Zaradi službenih obveznosti je naša županja Jasna Gabrič prišla na prireditev nekoliko kasneje. Tudi njej smo podelili priznanje za sodelovanje občine Trbovlje z ZSČ. Več kot 150 udeležencev so v prijetnem druženju zabavali tudi lokalni glasbeniki.

Updated: 26. 6. 2018 — 19:02
© 2019 Frontier Theme