VOJAŠKO STROKOVNI IZLET 19. 5. 2018

Dne 19. 5. 2018 smo po letnem načrtu za našo in Zagorsko ZSČ organizirali ogled delaborašnice in najmodernejšega skladišča streliva v Sloveniji v Borovnici. V delavnici poteka pregled raket, granat, min, bomo rekli, vsega streliva, ki ga uporablja SV. Tu se pregleduje, sortira in ločuje strelivo, ki je namenjeno za uničenje in deaktiviranje. Pregleda se vse, kar je bilo dalj časa izven skladišča in po terenu.
Po končanem ogledu so nas sprejeli predstavniki častniške in veteranske organizacije Vrhnika-Borovnica in predstavniki SV. Predstavili so dogodke začetka Osamosvojitvene vojne in nam poklonili knjigo v spomin na dogodke pred in med letom 91. Tudi mi jim nismo ostali dolžni. Podobne izkušnje smo tudi mi preživljali v tem obdobju, skrili smo svoje orožje pred agresorjem in to tudi opisali v naši knjigi spominov na te čase. Med pogovorom smo izvedeli tudi, da je naš predsednik Šoper, zadnjih 8 let pred upokojitvijo bil poveljnik tehničnih skladišč SV. Skladišče v Borovnici je bilo eno izmed 7 skladišč katerim je poveljeval.
Nato smo se odpravili v Kranj, v tamkajšnjo vojašnico, kjer so nam predstavniki SV predstavili organizacijsko formacijsko strukturo logistične brigade SV. Sledil je ogled vojašnice, orožja in opreme, saj je ravnokar potekal dan odprtih vrat.

Updated: 26. 6. 2018 — 18:20
ZSČ Trbovlje © 2016 Frontier Theme