Čistilna akcija na in ob strelišču Agnez slogana #Očistimo Trbovlje (20. marec 2021)

Tudi letošnjo pomlad se je naše društvo ZSČ Trbovlje pridružilo čistilni akciji #Očistimo Trbovlje, ki se je odvijala 20. marca 2021 med 9. in 13. uro. Tako je več naših članov očistilo samo območje strelišča, ki je zelo veliko. Očistili smo tudi bližnje in širšo okolico kamor spada povezovalna nova cesta med Hrastnikom in Trbovljami in okolico obeh razbremenilnikov meteornih voda in okolico ribnikov. Pri tem smo napolnili tri velike kontejnerje raznoraznih odpadkov. Bilo je veliko pločevink in ostale embalaže, ki jih neosveščeni sprehajalci in mladina odvrže predvsem v okolici velikega razbremenilnika meteornih voda.

Ker je čistilna akcija potekala v zelo spremenljivem in mrzlem vremenu, menimo, da bi bila ob lepem vremenu tudi udeležba večja in s tem akcija še bolj uspešna. Prav tako je bilo poskrbljeno za upoštevnje vseh aktualnih omejitev glede COVID-19.

Občini Trbovlje in Komunali Trbovlje se zahvaljujemo za logistiko pri namestitvi in odvozu kontejnerjev kot tudi dobavi več PVC velikih vrečk za smeti in rokavic za pobiranje le teh. Zahvaljujemo se tudi za majice.

Tudi naslednje leto se bomo naši člani z veseljem pridružili tovrstni čistilni akciji in s tem poskušali prispevati svoj delček k čistejšim Trbovljam.

1

2

3

Updated: 24. 3. 2021 — 20:19
ZSČ Trbovlje © 2016 Frontier Theme