V soboto 15.10.2022 smo realizirali 13. tradicionalni pohod in zaključno slovesnost ob dnevu suverenosti v počastitev zasavskih hraniteljev orožja ter streliva, v letih 1990 – 1991

Na podlagi letnega načrta dela ZSČ Trbovlje in OZVVS Zasavje, smo organizirali trinajsti tradicionalni pohod v počastitev hraniteljem orožja v Trbovljah. V sklopu prireditve so potekali pohodi na lokacije Kal, Škofjo Rižo in Retje, tekmovanje v kuhanju vojaškega fižola v kotličku in tekmovanje v streljanju z MK puško, v čast pokojnim hraniteljem orožja.

Prva skupina pohodnikov se je zbrala na strelišču Agnez in se s strelišča odpravila na 6 km pohod v Retje, do kmetije Žagar in nazaj.

Druga skupina se je odpravila s prevozom do Dobovca, od tam pa do kmetije Garmuš in nazaj do Dobovca, od koder so pohodniki s prevozom vrnili do strelišča. Opravili so pohod v dolžini 4 km.

Tretja skupina se je odpravila iz Dola pri Hrastniku do domačije Gorenc, na Kalu, nato pa do strelišča Agnez. Pohodniki so opravili 12 kilometrski pohod.

Pred pohodom in med njim se je na strelišču na Agnezu odvijala strelska tekma v počastitev Zasavskih hraniteljev orožja v streljanju z MK puško. Zmagal je naš član Igor Verdev z odličnimi 100 krogi, sledila je Taja Tomše tudi naša članica s 96 krogi, tretje mesto pa je dosegel Arh iz ZSČ Jesenice Kranjska gora s prav tako 96 krogi.

Kuharski zmagovalci so bile članice Društva kmečkih žena in deklet iz Trbovelj, pred ekipo ZSČ Trbovlje in obema ekipama iz ZSČ Laško.

Udeležencev vseh treh prireditev je bilo preko 100.

Priznanja za najboljše strelce in najboljše kuharje so podeljevali bližnji svojci pokojnih hraniteljev orožja v občini Trbovlje. Med ostalimi povabljenimi gosti sta se prireditve udeležila hrastniški podžupan in predsednik OVVS Zasavje Božo Majcen ter poslanec v državnem zboru Soniboj Knežak.

Updated: 24. 10. 2022 — 15:33
© 2020 Frontier Theme