Strelsko urjenje

Po Letnem načrtu sodelovanja med častniškimi organizacijami, smo 12.11., letos drugič pripravili Strelsko urjenje za naše sosede Zagorjane. V prvem delu smo jim pripravili teoretični prikaz različnega orožja, ki se danes največ uporablja na strelskih tekmovanjih velikega kalibra. Poddesetnik Robert Brečko, član rezervne sestave SV, tudi naš dolgoletni član, jim je natančno predstavil polavtomatsko puško CZ 858, s katero so pozneje opravljali praktični preizkus in zadnji model Areksove slovenske pištole Rex DeltaX. Med ostalimi predstavitvenimi kosi kratkocevnega orožja pa smo predstavili še malokalibrski model pištole Beretta in brazilskega revolverja Thaurus 357Mag. Major Casagrande pa se je vključil v debato o najrazličnejših kalibrih in balistike.
Na ognjeni liniji vedno ponovimo povelja in odnos do streliva in orožja, saj je to osnovni pogoj za varnost na praktičnem delu usposabljanja.
Po končanem streljanju, so se vsi vrnili v klubsko dvorano, kjer so zopet pod strokovnim vodstvom orožje razstavili, ga temeljito očistili in premazali.
Updated: 17. 11. 2022 — 15:03
ZSČ Trbovlje © 2016 Frontier Theme