AKTIVNOSTI ČLANOV ZSČ TRBOVLJE OB DNEVU SLOVENSKE VOJSKE

V soboto 14. 05. 2016 se je 12 naših članov z družinskimi člani udeležilo dneva odprtih vrat v vojašnici Franca Rozmana Staneta v Celju. V uvodu je bila vojaška slovesnost na kateri so bila vročena priznanja in povišanja v višji čin pripadnicam in pripadnikom 20.PEHP.
V razgovoru z ministrico za obrambo ga. Andrejo Katič smo obudili spomine na leto 1990 in 91. Ob tej priliki smo ji vročili knjigo ZSČ Trbovlje-VLOGA ZASAVČANOV V PRIPRAVAH IN OSAMOSVOJHITVENI VOJNI in se z njo fotografirali.
Ogledali smo si vse delovne točke od orožja in opreme, oklepnih vozil itd. Predvsem za mlajše udeležence so bili najbolj zanimivi službeni in reševalni psi, vožnja z oklepnim vozilom Hammer in simulacijska vožnja v organizaciji policije. Posebej je potrebno pohvaliti aktivnosti ZSČ Hrastnik in Laško, da so na lepo urejeni stojnici prikazali aktivnosti ZSČ, ter delili promocijski material. V vojašnici so nam pripravili izredno okusen Pasulj. Torej, preživeli smo prijeten praznični dan z našimi pripadniki SV kljub slabemu vremenu.
-Istočasno je na strelišču Agnez-Ojstro potekala delovna akcija. 10 naših članic in članov je kljub slabemu vremenu počistilo kamenje in ostale navlake ter zasejali travo na skoraj celotnem platoju 200 m strelišča.

Updated: 22. 8. 2016 — 10:54
© 2020 Frontier Theme