Državno prvenstvo ZSČ Slovenije 2017 – Trbovlje

V petek 13. in soboto 14. oktobra je potekalo 20. jubilejno, odprto državno prvenstvo ZSČ Slovenije v preciznem streljanju s pištolo velikega kalibra 4×10 strelov.

Pokrovitelji tekmovanja so bili: Načelnik GŠ SV generalmajor dr. Andrej Osterman, Župan Hrastnika gospod Miran Jerič in Županja Občine Trbovlje gospodična Jasna Gabrič.

Na strelišču Agnez-Ojstro smo gostili 195 tekmovalcev iz vse države in podrli rekord vseh, do sedaj organiziranih tovrstnih tekmovanj. Prijavljenih je bilo kar 60 ekip in precej posameznikov, ki v tej panogi ta trenutek v Sloveniji nekaj pomenijo. Kar četrtina jih je zastopala SV, ostali pa so bili predstavniki iz najboljših Slovenskih strelskih klubov. Zaradi obilice tekmovalcev je prireditev trajala kar dva dni. Tekmovanje je potekalo po pravilniku strelske zveze Slovenije. Vse je potekalo po zastavljenem programu, gladko, korektno in točno. To je bil velik in izjemno zahteven organizacijski projekt zato se je bilo potrebno še toliko bol truditi. Koordinacija je bila do potankosti izdelana tako, da ni prihajalo do zapletov in napak. Levji delež so opravili organi na strelišču, ki so se v dveh dneh potili celih 15 ur, ob menjavi tarč, nadzoru strelcev in same izvedbe streljanja, skrbeli za splošno in osebno varnost tekmovalcev in vseh ostalih prisotnih na strelišču, bili v pripravljenosti ob morebitnih nezgodah in še in še. To smo mi, ki skrbimo za varnost in dobro počutje na naših prireditvah, tekmovanjih ali druženjih, ki jih organizira naša častniška organizacija v Trbovljah. Za ta dogodek nas je bilo prisotnih kar 47.

Na zaključni slovesnost so spregovorili; trboveljska Županija, gospodična Jasni Gabrič, predsednik ZSČ Trbovlje Bojan Šoper, podpredsednik ZSČ Slovenije Tomaž Lavtižar in predsednik ZSČ Ljubljana Borut Zajec. Podelili smo tri pokale in komplet medalj za ekipe in seveda medalje za prve tri najboljše posameznike. Vsak udeleženec je prejel tudi spominski bronasti znak ZSČ.

DP 14. 10. 2017 pištola-posamezno in ekipno.pdf

Updated: 15. 10. 2017 — 18:08
ZSČ Trbovlje © 2016 Frontier Theme