Usposabljanje za preizkus znanja o ravnanju z orožjem ter pridobitve orožne listine 6. 6. in 7. 6. 2020

ZSČ Trbovlje je ob podpori zveze slovenskih častnikov  6. in 7. junija 2020  v prostorih prostovoljnega gasilskega društva mesto Trbovlje in v svojih prostorih na strelišču organiziral dvodnevno usposabljanje za preizkus znanja o ravnanju z orožjem. Za USP je bilo prijavljenih 52 kandidatov.

Usposabljanja se je udeležilo 38 članov in članic ZSČ iz celotne SLOVENIJE. Prvi dan je potekal teoretični del predavanj s področij ”poznavanja predpisov (zakonodaje)”, ”poznavanja osnov nudenja prve pomoči pri ranah s strelnim orožjem” in ”poznavanja orožja in varno ravnanje z orožjem”.

Drugi dan je potekal praktični del usposabljanja, ki obsega sestavo orožja in varno ravnanje z njim,  razstavljanje in sestavljanje orožja,  uporabo zaščitnih sredstev  in pravilno ravnanje pri uporabi  orožja (streljanje). Slednje je potekalo v dveh skupinah. Vsi udeleženci so preizkus streljanja uspešno opravili. Vsi kandidati so prejeli obsežno literaturo katero morajo individualno proučiti do izpita.

Udeleženci se bodo lahko izpita, ki ga opravljajo v okviru Ministrstva za notranje zadeve, udeležil že v ponedeljek 15. 6. 2020 v dveh skupinah.

Updated: 14. 6. 2020 — 20:46
© 2020 Frontier Theme