Tradicionalni zbor članov veteranskih in domoljubnih organizacij Zasavja v počastitev državnega praznika 27. aprila (22. april 2023)

Člani ZSČ Trbovlje so se udeležili tradicionalnega zboru v počastitev državnega praznika 27. aprila ”Dneva upora proti okupatorju”. Udeležba naših članov je bila kar številčna, saj je bilo prisotnih osem naših članov, od tega tudi naš praporščak.  Vseh udeležencev je bilo več kot sto.

Člani veteranskih in domoljubnih organizacij Zasavja, v organizaciji PDV Sever, smo se zbrali na Sveti Planini, pred objektom nekdanjega počitniškega doma 1. junija pod Javorjem. Tu se nahaja spominsko obeležje PVD Sever Zasavje, postavljeno v spomin na dogajanje v letu 1991.

Udeleženci so prišli v večini peš iz več smeri iz Kleka, Zaloke in iz Potoške vasi. Na prizorišče so bili tudi  praporščaki veteranskih in domoljubnih organizacij, ki so podpisale Listino o sodelovanju in so vključene v Koordinacijo veteranskih in domoljubnih organizacij Zasavja in sicer prapor ZPVD Sever, PVD Sever Zasavje, OZVVS Zasavje, Zveze častnikov in ZB za vrednote NOB vseh treh zasavskih občin.

Srečanja so se udeležili tudi člani Društva General Maister za Zasavje. Prisotne je pozdravil predsednik PVD Sever Zasavje Alojzij Klančišar. Nadaljevalo se je s slavnostnim govorom dr. Tomaža Časa,  predsednika Zveze policijskih veteranskih društev Sever. Z govori sta nadaljevala Vinko Tuljak, udeleženec dogodkov na tamkajšnji lokacij in predsednica Koordinacijo veteranskih in domoljubnih organizacij Zasavja Danijela Kovač.

1682266986746 (1)

Updated: 26. 4. 2023 — 11:12
ZSČ Trbovlje © 2016 Frontier Theme