19. odprto državno prvenstvo ZSČ Slovenije – Trbovlje

V soboto, 15. oktobra, je na strelišču Agnez-Ojstro v Trbovljah, potekalo 19. odprto državno prvenstvo ZSČ Slovenije v preciznem streljanju s pištolo velikega kalibra do 9 mm, 4 x 10 strelov.
Razpis za tekmovanje je objavilo Predsedstvo ZSČ Slovenije, skladno z letnim programom dela ZSČ Slovenije, za leto 2016, ob počastitvi 25. obletnice samostojnosti, 25. obletnici odhoda zadnjega vojaka JA iz Slovenije in 26. obletnici MSNZ. Pokrovitelj tekmovanja in predsednik častnega odbora je bil generalmajor Andrej Osterman, načelnik Generalštaba SV,  generalmajor dr. Alojz Šteiner, predsednik Slovenskih častnikov, župan občine Hrastnik g. Miran Jerič in gdč. Jasna Gabrič županja občine Trbovlje.
Tekmovanje je bilo skrbno načrtovano in dobro organizirano, tako da je potekalo brez zapletov. Kljub slabemu vremenu so bili tekmovalci zadovoljni, saj so prihajali na strelišče točno in z vso potrebno dokumentacijo. Nastopilo je 45 ekip, 20 posameznic in posameznikov iz vse Slovenije, saj je to prestižno tekmovanje privabilo veliko dobrih strelcev iz vrst častniških, policijskih in varnostnih strelskih organizacij in strelskih društev, ki združujejo vrhunske strelce, najboljše v državi.

S tekmovanjem smo začeli ob 8. uri zjutraj, saj ob tako veliki množici tekmovalcev tekme ne bi mogli spraviti pod streho. Samo tekmovanje, orožje in oprema so bili paša za oči vseh, ki nimajo možnosti tekmovati na tekmah tako visokega nivoja. Doseženih je bilo tudi temu primerno nekaj izjemnih rezultatov, naj omenim samo vmesni dosežek Darka Kovača iz ekipe Policist Maribor, neverjetnih deset zadetkov v center, od tega je zadel kar 5 “mušev”. Seveda smo mu vsi čestitali in se mu ob koncu podpisovali na to podarjeno tarčo.

Rezultati so bili tudi temu primerni … Popolna zmaga Mariborčanov v vseh kategorijah. Podelili smo tri pokale in tri komplete medalj za ekipe, tri medalje za moške posameznike in v ženski konkurenci, tri nagrade v obliki zlate, srebrne in bronaste pištole.

Ekipno … ZSČ Maribor1 / Branko Kos, Nenad Vindjevič, Darjan Gomivnik / s 1158 krogi
Posamezno ženske … Irena Škomik-Kostar, SK Maribor s 342 krogi
Posamezno moški … Branko Kos ZSČ Maribor1, s 389 krogi

Čestitamo!

Tekmovanje smo zaključili ob 17. uri.

Ob koncu naj se zahvalimo vsem, ki so prispevali svoj trud in prosti čas, da je kljub slabemu vremenu prireditev potekala v pravem strelskem duhu. Pohvala prireditelju, zahvala tudi tekmovalcem, vidimo se spet v naslednji bitki.

Državno prvenstvo – prispevek televizije ETV

Rezultati DP 15. 10. 2016 pistola-posamezno, zenske in ekipno.pdf

Updated: 29. 10. 2016 — 9:31
© 2020 Frontier Theme